"Biggles som flygdetektiv": originaltitel Biggles - Air Detective (1950)

Originaltitel: Biggles - Air Detective

Den här boken innehåller sju stycken korta berättelser med  Biggles som flygande polis

  1. De svarta fåren: England översvämmas av insmugglade nylonstrumpor, men hur kommer de in i landet, fartyget som misstänks för transporten från USA är alltid "ren". Biggles listar ut hur det hänger ihop. Omslagsteckningen visar en episod ur denna historia.
  2. Sultanens besök: En stenrik sultan planerar ett besök i Storbritannien och han tänker flyga dit själv medförandes sin enorma diamantsamling. Oroande tecken tyder på att en ökänd amerikansk gangster tänker lägga sig i och befria sultanen från hans stenar. Biggles sätter emellertid stopp för det hela.
  3. Den oregistrerade flygaren: Biggles tvingas sitta i fängelse för att kunna nysta upp härvan med "flygbolaget" som flyger kriminella in och ut ur UK.
  4. Den sårade spionen: Biggles sänds ut på et specialuppdrag för att rädda en skadad agent i Bulgariens gränstrakter.
  5. Den duktiga flygeleven: en fantastiskt duktig flygelev väcker allas beundran, det är bara ett problem; eleven är redan en fullfjädrad flygare.......
  6. Den mördade flygrekryten: Biggles undersöker mordet på en flygkadett och kommer en smugglingsoperation som leds från Holland på spåren.
  7. De försvunna planen: en sparkad flygofficer som håller på att konstruera ett nytt flygplan stjäl RAF-plan för att komma åt deras bensin, det blir ett fatalt slut på denna historia..