"Biggles går till attack: originaltitel Biggles in the Gobi (1953)

Originaltitel: Biggles in the Gobi

Överste Raymond har problem, en grupp västerländska missionärer sitter fast i Gobiöknen och med Koreakriget rasande har inte engelska regeringen råd att blanda sig i en räddningsaktion. Biggles får frågan om han kan leda en expedition till området och försöka få ut gruppen, om de misslyckas kommer regeringen att förneka all kännedom om dem; han accepterar uppdraget. I en omärkt, men beväpnad Halifaxbombare, dras aktionen igång.

Denna bok är ovanlig så till vida att det är Algy som får som får spela huvudrollen, han och Ginger hoppar ut över oasen där missionärerna gömmer sig i några grottor när det visar sig att Biggles inte kan landa i området. Biggles vänder åter mot Pakistan för att återkomma om en vecka. Algys uppdraget är att röja en landningsbana så att planet kan landa och hämta upp samtliga. Många olika händelser sätter dock käppar i hjulen för bägge grupperna och planerna ändras...

Omslagsteckningen visar ögonblicket när Bertie just skjutit ned en anfallande Mig 15, och Biggles förbereder landningen vid oasen.