"Biggles i fält" Originaltitel: Spitfire parade (1941).

 

Originaltitel: Spitfire parade

Tretton korta historier, många är omskrivna WW1-berättelser anpassade för att passa in i 1940-års "Slaget om Storbritannien" epok.

 1. Biggles tar befälet: Biggles har fått befälet över nyuppsatta 66-divisionen, enheten är skapad av flygkommandot för att kunna placera skickliga flygare som har problem med disciplinen vid vanliga förband. För första gången får vi träffa Lord Lissie.
 2. Carrington anmäler sig: ytterligare en pilot; Tug Carrington,  anmäler sig och visar direkt sin förmåga genom att skjuta ned en Junker som bombar deras fält.
 3. Angus anmäler sig: Angus Mackail är flygledes på väg till divisionen när dåligt väder tvingar ned honom. En ilsken tjur och en svartsjuk fästman gör hans fortsatta resa väldigt komplicerad.....
 4. Taffy dyker upp: Taffy "Kvaddaren" Hughes dyker upp i en "lånad" stridsvagn, hans entré går inte obemärkt förbi.
 5. Skrattar bäst som skrattar sist: Ginger råkar i besvär med en löjtnant vid granndivisionen, Algy och Bertie beslutar sig för att lära löjtnanten en läxa. Divisionschefen vid denna enhet är Biggles gamle vän Wilkinson och han tänker ge igen; men vem är det egentligen som får sista skrattet? Historien hämtad från "Biggles och den mystiske piloten" (Biggles of 266): Tur i oturen.
 6. Sådant är kriget: en Hurricane i brittiska färger skjuter ned och dödar en engelsk pilot, Biggles ger sig ut på jakt efter mördaren. Historien är  en ren omskrivning av "J-9982" ur "Biggles åter i elden".
 7. Cuthbert kommer och går: Cuthbert Mooney har en fantastisk förmåga att härma ljuden från olika maskiner, Biggles tar med honom på en provflygning och upptäcker att även har andra talanger.
 8. Parlez-moi d`amour: General Raymond skickar Biggles till Frankrike för att hämta några värdefulla ritningar som en fransk uppfinnare gömt undan.
 9. Henrys gris: Henry Harcourt anländer till divisionen men ger ett blekt intryck; är han en fegis? När han tror att tyskarna dödat hans gris blir det dock andra visor!
 10. Den flygande spionen: Biggles misstänker att en besökande pilot är en tysk spion och gillrar en fälla. Allt är dock inte vad det verkar och Algy tvingas rädda Biggles ur knipan.
 11. Rekordjägarna: Biggles och Wilkinson tävlar om vem som kan skjuta ned flest tyskar under en en dag. Wilkinson  får en flygande start och när mörkret sänker sig verkar Biggles slagen, men än är dagen inte slut.
 12. Ödets blinda lek. Vid brasan på mässen en sen oväderskväll berättar Biggles en tragisk historia om en pilot och om hur ödet spelat sina spratt.
 13. Bertie tappar monokeln: Bertie flyger en sabotör på ett uppdrag, när agenten tappar nerverna tvingas Lord Lissie ta över och slutföra jobbet själv.