"Biggles i tropikerna" originaltitel: Biggles flies again (1934).

Originaltitel: Biggles flies again

 

Tretton korta sammanvävda berättelser som tar Biggles och Algy runt världen i deras amfibieplan "Vandal" med start i Sydamerika där de flugit åt ett oljebolag i Guyana, fortsätter med en skattjakt i Venezuela (bokomslaget) innan de hamnar i Bolivia där de befriar den kidnappade presidentens dotter.

Nästa äventyr blir en vådlig orkidé-jakt som nästan dödar våra kamrater, innan de på sin väg från Bolivia mot Panama, där ska möta upp en gammal vapenbroder, även hinner bli inblandade i att flyga ut vad de tror är en vacker flicka som varit inblandad i den senaste revolutionen.

I Panama blir de erbjudna att leta pärlor i Söderhavet dit de tar sin trogna "Vandal" på ett fartyg.  Pärljakten slutar med att en enorm bläckfisk så när slukar både dem och planet, endast bombardemang med dynamit räddar dem. De vilar fortfarande upp sig hos sin vän i  Söderhavet när en svensk (!) skeppare lockar in dem i en jakt på en kista som tros innehålla en fantastisk skatt. En enorm storm blåser dem sedan till Nya Guinea där Biggles blir nedslagen, planet stulet och han själv nästan en nåldyna av kastade huvudjägarspjut i en desperats mans guldjakt i djungeln.

På sin väg mot Burma över Indiska oceanen räddar Biggles en man på en flotte, mannen påstår sig vara ett offer för pirater men stämmer det? Biggles blir i alla fall några värdefulla pärlor rikare på kuppen.

De fortsätter på sin väg västerut och mellan Burma och Indien tvingas de nödlanda i djungeln där de träffar en mycket exotisk engelsman som har en gigantisk boaorm som husdjur! Resan går sedan från Karachi i nuvarande Pakistan där sovjetiska agenter måste fördröjas med att lämna över information. Biggles lurar med sig huvudagenten genom falska telegram och tidningsartiklar och dumpar honom sedan på en ö utanför dåvarande Persien.

I Alexandria träffar de en grek som erbjuder dem en bra affär via en shejk vid försäljning av pärlorna Biggles tidigare fått, det hela är dock en bluff men Biggles tar sin hämnd! Fortfarande kvar i Egypten löser Biggles fallet med de mördade piloterna som flög guldlaster.

Den sista berättelsen utspelar sig när Biggles flyger in över Engelska kusten och han ser ett paket falla ut från ett flygplan, falska poliser försöker lura av honom paketet men han genomskådar dem.

Biggles och Algy är nu tillbaka hemma.