"Biggles ordnar saken" originaltitel: Biggles takes the case (1952).

Originaltitel: Biggles takes the case.

 

En serie kortare berättelser alla utom en från hans tid som flygande detektiv, omslagsteckningen är hämtad från denna enda WW2-novell.

De försvunna kronjuvelerna: Biggles jagar juveltjuvar i Indien och spåren leder till ett övergivet RAF-flygfält.

Fallet med det okända flygplanet: uransmuggling avslöjas när ett plan störtar i Högländerna.

Uppdrag i Malacka: någon förser terroristerna i Malacka (dagens Malaysia) med vapen och ammunition, Biggles har sina misstankar.

Biggles gillrar en fälla: Biggles agerar juveltjuv (!) för att locka fram den riktiga skurkligan.

I Afrikas hjärta: Infödingarna är oroliga för något, dåtidens kolonialdepartement larmar Biggles & Co. Vad har egentligen de kända filmarna för sig och är det diamantgrus som glimmar?

De stulna dokumenten: stulna försvarsplaner och Ginger som tjuvåker med ett passagerarplan är ett par av delarna i denna "intrig".

Fallet med den hemliga luftbromsen: var det verkligen en olycka som dödade provflygaren och vad spelar den vackra fästmön för roll i det hela?

Biggles och elefantjägarna: vem är det som flyger runt och skjuter med en kulspruta i naturreservatet i Afrika och varför? Biggles börjar nysta.

Skrattar bäst som skrattar sist: Varsin ny pilot till de rivaliserande RAF-divisionerna, men är det verkligen Biggles som fått "Svarte-Petter" med den pianospelande veklingen?